Het eerste Gentse Feesten event bij Studiomie vond plaats in 2012. Ondertussen een hele tijd geleden. Nog steeds denk ik daar aan terug met euforische gevoelens. Het lijkt alsof het gisteren was. Het was toen één van de allereerste popup restaurants buiten het feestgedruis in het centrum van de stad. Zomerbars bestonden toen nog niet. We brachten een ongewone setting in onze unieke Studiomie locatie waar je kon genieten van de beste cocktails van Gent, dat zijn nog steeds die van Jiggers en een bbq om U tegen te zeggen waar kleur naast smaak de hoofdrol speelden. Foodsie was onze vaste partner op vlak van lekker eten en een keuken opbouwen uit het niets. In de Studiomie voortuin, ontwierp en bouwde ik samen met Ward een setting / scenografie waarvan ik nog steeds durf te zeggen dat ze verfijnd, origineel, karaktervol en ongezien was.
BAR
De sfeer van Jiggers bouwden we na in onze bar, een tijdelijke installatie van Ward geïnspireerd op de Pet Architecture in Japan. Je kon er met max 7 personen binnen. De warme sfeer en compactheid van de bar stonden in contrast met de open en lichte look van het restaurant. Door die twee verschillende sferen beleefde je een avond waar al de zintuigen geprikkeld werden. Het was een lust voor het oog, reukzin en smaak.
Коментарі